Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

A Fradi-üzlet alatt már felszámolás alatt állt a Celladam

2004.05.22. 09:53
Felszámolják Kovács Ádám vállalkozását, a Celladamot, értesült a Népszabadság. A rák gyógyításában használatos szert a Celladamtól független vállalkozások gyártják, Kovács cége ezeknek csupán szolgáltatásokat végez.
A Pest Megyei Bíróság jogerős bíróság döntése értelmében mostantól a Celladam Rt.-t a felszámolással megbízott Budapest Investment Rt. képviselője, Bana Károlyné irányítja, írja a Népszabadság. Ő egyelőre csupán annyit közölt a lappal, hogy már megkeresték Kovács Ádámot, s most várják a válaszát.

Kovács Ádám
A jelenleg Magyarországon élelmiszerként törzskönyvezett, főként a rák gyógyításában használatos szert más, a Celladam Rt.-től független cégek gyártják, így a jogi eljárás erre nincs hatással. Kovács Ádám szerint csupán mintegy százmillió forint éves árbevételű Celladam Rt. a csoporton belül elsősorban "szolgáltatásokat végez", méghozzá az országban működő három laboratóriumuk számára, amellyel most más cégeit szeretné megbízni, ha a felszámolónak nincs ez ellen kifogása.

A Celladam igazi értékét, írja a Népszabadság, a termékjogok adják: egy szakértő felmérése alapján 1993-ban a társaság tulajdonában lévő Vitacell-hatóanyag összértékét 10 milliárd forintban határozták meg, amit a jegyzett tőkében helyeztek el. A felszámolás során minden vagyonelemet el kell árverezni, ám Kovács szerint a hatóanyag államtitok, így nem adható el akárkinek.

A Celladam-részvények értéke legutóbb a Ferencvárossal tervezett együttműködés kapcsán okozott vitát. A klubnak háromszázmilliós részvényt adott át, amely megítélése szerint hárommilliárdot ér. A klub vezetői ebben kételkedtek és készpénzt vártak az akkor már felszámolás alatt álló Celladam vezetőjétől, aki nehézségeit elhallgatta partnerei előtt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.