Gyöngyi
2 °C
13 °C

Délelőttig pályázható a DAM vagyon

2004.02.09. 08:49
Kapcsolódó cikkek (1)
A diósgyőri kohászati művek összértéke a felszámolók szerint eléri az ötmilliárd forintot. A legutóbbi pályázaton azonban ennek mindössze ötödét ajánlották a cégért.
A tervek szerint ma délelőtt bontják ki azokat az ajánlatokat, amelyek az elmúlt év márciusa óta felszámolás alatt álló diósgyőri kohászati cég, a DAM Steel Rt. értékesítésére kiírt pályázatra érkeznek be. A felszámoló szervezet, a Mátraholding Rt. bízik abban, hogy immár többen pályáznak (köztük azok is, akik sikertelenül jártak a Dunaferr privatizációjánál) a DAM-vagyonra, illetve az azt működtető, több mint ezer embert foglalkoztató Borsodi Nemesacél Acélgyártó (BNA) Kft.-re.

Legalább ötmilliárd

Az elmúlt év végén kiírt első pályázatra ugyanis csak egy ajánlat érkezett, az is mindösszesen egymilliárd forintos vételi árról szólt, holott a DAM-vagyont a felszámoló ötmilliárd forintra tartotta. A január 9-én megjelent újabb pályázat is lényegében ötmilliárd forint vételárról szól, ám a felszámoló ezt megbontotta. Az ingatlanokért, immateriális javakért, gépekért, berendezésekért és a raktári alapanyagkészletekért, vagyis a működő vagyonért 4,355 milliárd forintot szeretne kapni, míg a saját termelésű készletekért 645 millió forintot.

A Napi Gazdaság szerint ez annyit tesz: a DAM leendő vevőjének ez utóbbi tételre nem feltétlenül kell ajánlatot tennie. A BNA Kft.-t-re viszont annál inkább. Igaz, ezért csak azt a hárommillió forintot kell leszurkolni, amennyibe a cég alapítása került a felszámolónak, illetve a kohászatnál működő három érdekképviseleti szervezetnek. Az ajánlatokat 15 munkanapon belül értékelik ki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.