Árpád
-2 °C
9 °C

Demján Sándoré lett a Hungexpo

2005.03.10. 17:10
A Demján Sándor nevéhez köthető TriGránit veheti meg a Hungexpo 77 százalékos részvénycsomagját nyolcmilliárd forintért. Második helyezett a Carion lett.
Az ÁPV Rt. Igazgatósága a mai napon megállapította a Hungexpo Rt. privatizációs pályázatának eredményét. A testület az értékelő bizottság javaslata alapján úgy döntött, hogy a pályázat nyertesévé a GL Events, a TriGránit Fejlesztési Részvénytársaság és a West End Beruházó és Kereskedelmi Részvénytársaság Konzorciumát nyilvánítja. A magyar-francia befektetői konzorcium nyolcmilliárd forintos vételárat fizet a Hungexpo 77,01 százalékos állami részvénycsomagjáért. A fejlesztést egy 7,5 milliárdos beruházás biztosítja, melyből 5 milliárd forintnyi a működés első öt évében valósul meg, úgy, hogy a vásárváros továbbra is Kőbányán marad.

Ketten a második körben

Az első fordulóban első helyezett lett a Carion 94, második a GL Events 84,78, harmadik helyezett az Expomedia-Wallis 81,09 ponttal. A pályázati kiírás szerint a második fordulóba az ÁPV Rt az első két helyezettet hívta meg, akik szakmai pontszámukat magukkal vitték, s tettek új árajánlatot 2004. február 25-én.

A Carion 5,9 milliárd forintos árajánlatot tett, de mivel az előírt időpontig nem csatolta az árajánlat biztosítékául az előírt bankgaranciát, ezért a pályázati kiírás szerint első fordulós árajánlatát kellett figyelembe venni, így összpontszáma 69,02 lett, ezzel a pályázat második helyezettje lett.

A GL Events-TriGránit, WestEnd konzorcium - első fordulós ajánlatát 75 százalékkal megemelve - a magyar állam eladásra kínált 77,01 százalékos részvénycsomagjáért nyolcmilliárd forintos árajánlatot tett, ezzel 91,92 ponttal a pályázat nyertese lett.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.