Gyöngyi
2 °C
13 °C

Rekordösszegű diákhitel-kifizetés

2004.03.16. 09:35
Közel nyolcmilliárd forintot utaltak át a több, mint 150 ezer igénylőnek. Ezerötszáz hallgató most vette igénybe először a diákhitelt.
A pénteki kifizetés alkalmával minden eddiginél nagyobb összeget, 7,721 milliárd forintot utaltak át a diákhitel-igénylőknek. Ennek oka, hogy a havi folyósítást kérő jogosultak a februári és márciusi, míg az egyösszegű folyósítást igénylők a teljes öt hónapos szemeszterre vonatkozó kölcsön összegét egyszerre kapták meg.

Százötvenezer igénylő

A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint 1452 hallgató most először kapta meg igényelt hitelét, így velük együtt a diákhitel-szerződéssel rendelkezők száma 157 752-re emelkedett.

A korábbi félévkezdések alkalmával tapasztaltak szerint most is sokan, 11 592-en - tanulmányi osztályuk jelzése szerint - még nem iratkoztak be tanintézetükbe. (Nagyobb részük azért, mert erre nem is volt módjuk.)

Számukra az első kifizetés - ha a következő egyeztetés alkalmával a tanulmányi osztályuk visszaigazolja a beiratkozást - csak a következő diákhitel-kifizetési napon, április 15-én lesz lehetséges. Ekkor azonban, a megszokott módon, visszamenőleg februártól juthatnak hozzá a pénzükhöz.

Lejárt a határidő

A folyósítás felfüggesztésére, újraindítására, egyösszegű kifizetés iránti kérelem érvényesítésére a tavaszi félévben 2004. május 15-ig van mód. A február 28-a után beérkezett összeg-, illetve bankszámlaszám-módosítási kérelmeket azonban már csak a következő őszi szemeszterben lehet figyelembe venni.

Akiknek a hallgatói jogviszonya most szűnt meg, azoknak az első törlesztőrészletüket - 3180 forintot - a kiiratkozást követő hónap 5-éig át kell utaltatniuk a Diákhitel Rt. Magyar Államkincstárnál vezetett számlájára.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.