Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Hamarosan nyitnak az élelmiszerpiac Electro Worldjei

2004.05.11. 10:56
Európa legnagyobb diszkontlánca két év alatt 200 üzletet nyitna Magyarországon. A vidéki nagyvárosok mellett a IX. és a XVIII. kerület szerepel az első célpontok között.
Hamarosan nyitnak az élelmiszerpiac Electro Worldjei Heteken belül, egyszerre 12-15 áruház megnyitásával vesz repülőrajtot Magyarországon az alacsony árairól ismert német Lidl, Európa első számú diszkontlánca, amely két év alatt 200 üzletből álló hálózat kialakítását tervezi hazánkban - írja a Magyar Hírlap.

A cég számos településen vett már telket, és kezdte meg a dolgozók toborzását. Minden bizonnyal lesz áruháza Kaposváron, Tapolcán, Gyulán, Kisvárdán, Csongrádban, létrehozott már telephelyet Székesfehérváron, Veszprémben, Szegeden, Pécsett és Debrecenben, de nyílik Lidl-üzlet a főváros IX. és XVIII. kerületében is. Szakértők szerint a lánc színrelépése olyan robbanást okoz majd az élelmiszerek piacán, mint amilyet az Electro World megjelenése hozott a műszaki cikkeknél.

A Magyar Hírlap cikke szerint a nagy kereskedelmi láncok nem várják tétlenül az új versenytársat, többen expanzióba kezdtek, bővítik hálózatukat, növelik az áruválasztékot, és igyekeznek minél több akciót tartani. Szakemberek a Lidl megjelenésével magyarázzák, hogy a Spar tavaly megvette a Kaiser's üzleteket, a Profi-hálózat beolvadt a Csemege Matchba, illetve, hogy a Tesco-Auchan-Cora-trió is legalább fél tucat óriás üzletet ad át idén.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.