Mária
-6 °C
-2 °C

Finisben a Dunaferr-privatizáció

2004.02.02. 12:56
A tárgyaló felek szinte mindenben konszenzusra jutottak, így már februárban aláírhatják a szerződést.
Februárban aláírhatják a Dunaferr privatizációjáról szóló szerződést. Az Indexhez eljuttatott közlemény szerint eredményesen, a tervezett ütemben haladnak a szerződéskötési tárgyalások az ÁPV Rt. És a Donbasz-Duferco konzorcium között.

A tárgyaló felek szinte mindenben konszenzusra jutottak, így minden esély megvan arra, hogy az ÁPV Rt. Igazgatósága következő, február 5-ei ülésén jóváhagyja a tranzakciót lezáró Részvényértékesítési és Befektetési Megállapodás tervezetét.

Az februári aláírás, vagyis a tranzakció befejeződésének feltétele a hitelező bankokkal folytatott tárgyalások eredményes lezárása is, ezt követi majd a tulajdonosváltás technikai lebonyolítása.

Mint az Index korábban megírta, az ÁPV Rt. december 23-án érvényesnek és eredményesnek nyilvánította a Dunaferr privatizációs pályázatát. Nyertese az ukrán-svájci Donbasz-Duferco lett. A vállalat 440 millió forintért vásárolhatja meg a Dunaferr többségi részvénycsomagját.

Évi 1,6-1,8 millió tonnás termelői kapacitásával a Dunaferr Rt. az ország legnagyobb acélipari társasága. Egyik fő vonzerejét az adja az érdeklődők szemében, hogy jövő májustól uniós piacon termelő társaságnak számít.

A nyertes ajánlattevő a legmagasabb foglalkoztatási kötelezettséget vállalta, öt évig a jelenlegi munkavállalói létszámot megtartja. A tranzakció összértéke, beleértve a tőkeemelést, a beruházási, kistérségi-fejlesztési, illetve a munkakörülmények javítására vonatkozó vállalásokat, valamint a vételárat, a következő öt évben várhatóan közel százmilliárd forintot tesz ki - tájékoztatta az Indexet az ÁPV Rt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.