Vilma
-7 °C
4 °C

Az árfolyamgarantált devizahitel a menő

2006.04.03. 08:02
Alig több mint egy hónap alatt tízmilliárd forintnyi olyan kölcsönkérelmet nyújtottak be az OTP ügyfelei, amelyben árfolyamgarantált devizahitelt igényeltek. Pedig a bank a 166 forint/svájci frankos árfolyamat 173-ra módosította a forint gyengülése miatt.
Április 15-ig meghosszabbítja a devizaalapú lakáscélú és szabad felhasználású ingatlanfedezetű kölcsönökre meghirdetett akcióját az OTP Bank - mondta Hegedűs Éva, az OTP Bank Rt. ügyvezető igazgatója. Ezek alapján a befogadott termékek esetében a pénzintézet eltekint az értékbecslési és a közjegyzői díj felszámításától, ami a bank számításai szerint egy ötmillió forintos hitel esetén mintegy 80 ezer forint megtakarítást jelent az ügyfeleknek.

Hegedűs Éva elmondta, hogy az akció eddigi időszaka alatt jelentősen megnövekedett az érdeklődés a bank devizaalapú ingatlanfedezetű hiteltermékei iránt: a lakáshitelek esetében közel 50 százalékos forgalomnövekedést tapasztaltak, a befogadott szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében pedig megkétszereződött az igényelt hitelösszeg.

Az igénylők között kedvező visszhangra talált a bank árfolyamgarantált hitelterméke, amelynek bevezetését jól időzítettnek minősítette Hegedűs Éva. A bank által az elmúlt másfél hónapban folyósított hitelek több mint 40 százalékát teszi ki az árfolyamgarantált hitel, a befogadás bőven túl jár már a 10 milliárd forinton. Az ügyfelek pedig a forint volatilitása miatt már érezhetik az árfolyamgarancia védelmét.

Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a forint jelentős gyengülése miatt a bank március 14-től a február 20-án meghatározott 166 forintos garanciamérték helyett a termékre újonnan szerződők esetében már 173 forintos svájcifrank-árfolyam felett biztosít védelmet a forintgyengülés ellen. Az ügyvezető igazgató szerint a lakossági hitelek állománybővülésének túlnyomó többségét ebben az évben is a devizahitelek fogják jelenteni, ezért még ebben az évben több olyan szolgáltatással megjelennek, amely tovább növeli az OTP Bank devizahitelezésben betöltött piaci szerepét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!