Natália
-3 °C
7 °C

Értéktelen az Eauscar?

2005.04.24. 13:29
Több magyar termék is jogosulatlanul használja a Nemzetközi Vízkiállítás márkanevét, az Eauscart – írta meg a Vasárnapi Hírek. A Veritas sosem nyert a versenyen, a Szentkirályi pedig a szénsavas vízre is rátette az emblémát, pedig csak szénsavmentes kategóriában nyert. A szervezők szerint ugyanakkor az Eauscar nem is ér olyan sokat.
A Nemzetközi Vízkiállítás vezetője elmondta, hogy beperlik a Benedek és Plutzer Kft.-t a Veritas ásványvízzel kapcsolatos jogosulatlan márkanévhasználat miatt. A terméken ugyanis ott szerepel az Eauscar embléma, ugyanakkor a Veritas sosem nyerte el a díjat – írta meg a Vasárnapi Hírek.

Nem nyert

A Benedek és Plutzer Kft terméke ugyan indult a párizsi Aqua Expón, és részt vett az ásványvizek versenyén, viszont nem nyert semmilyen díjat. Frédérique Gervais elmondta, hogy nem ez az első eset, hogy visszaélnek a márkanévvel, a korábbi győztes, és azóta már piacvezető Szentkirályival is akadt jogi problémájuk.

Az Expón ugyanis csak a szénsavmentes kategóriában nyert az azóta piacvezetővé vált magyar termék, ugyanakkor a szénsavas Szentkirályin is szerepelt az Eauscar embléma. Ez az ügy azonban már lezárult, a társaság pedig a hazai versenyhivatalnak egymillió forintos bírságot fizetett.

Aki nyert

Érdekesség, hogy bár a Veritas nem nyert semmit a mostani versenyen, a négy kategóriából háromban magyar termék győzedelmeskedett. A szénsavas vizek között a debreceni Bartók Ipari és Kereskedelmi Kft. Ave ásványvize, az ízesített vizek kategóriájában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. nyáron piacra kerülő rózsaolajjal és gyógynövényekkel kevert vize, az innovatív kategóriában pedig az ugyancsak debreceni Jodis Kft. jódionokkal dúsított Jodicum névre keresztelt terméke bizonyult a legjobbnak.

Ugyanakkor Frédérique Gervais szerint az Eauscar nem komoly szakmai elismerés, ezzel is magyarázható, hogy olyan világhírű ásványvizek, mint az Evian és a Perrier miért nem indulnak a megmérettetésen. Mint azt a Nemzetközi Vízkiállítás vezetője elmondta, a párizsi ásványvízverseny csak egy könnyed kiegészítője a valódi szakmai versenynek, a Thermalies Aqua Expónak. A Vasárnapi Hírek beszámolója szerint a párizsi kiállításon nem végeznek komoly mikrobiológiai vizsgálatokat, a zsűri pedig nem szakértőkből, hanem újságírókból és sportolókból áll. Ezért az Eauscar sokkal inkább egy kóstoló, mint egy komoly verseny.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.