Piroska
-10 °C
1 °C

Erős egyedül lesz MFB-vezérigazgató

2002.07.24. 12:00
Mégsem két vezérigazgató vezeti majd a Magyar Fejlesztési Bankot - értesült a Népszabadság. A napilap információja szerint Zdeborsky György - aki Erős János mellett elfoglalta volna a vezérigazgatói székek egyikét - a pénzintézet elnöke lesz.
A Népszabadság úgy tudja, Zdeborsky maga kérte, hogy ne kelljen részt vennie a bank közvetlen irányításában, holott a eredetileg azért született a két vezérigazgatós megoldás, mert Erős kinevezése visszatetszést keltett mind szakmai, mind politikai körökben.

Most Erős János mégis egyedül lesz az egyedüli vezető, helyettese pedig Czirják Sándor, a Magyar Nemzeti Bank egykori alelnöke lesz - írja a Népszabadság. Az MFB jelenlegi elnöke, Palánkai Tibor, akit alig egy hónapja neveztek ki, továbbra is az igazgatóság tagja marad.

Okafogyott törvénymódosítás

A hármas vezetés létrehozásához meg kellett változtatni az MFB-ről szóló törvényt, abban ugyanis az szerepelt, hogy a bankot elnök-vezérigazgató irányítja.

Zdeborsky Györgyöt és Erős Jánost eddig azért nem nevezték ki eddig vezérigazgatónak, mert a törvénymódosítás még nem lépett hatályba. A jogszabály hétfőtől lenne érvényes, ám tulajdonképpen okafogyottá vált, hiszen hosszas tanakodás után az Erős személyével kapcsolatos kritikákat nem vették figyelembe.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!