Natália
-3 °C
7 °C

Félár után ingyenes lett az Esti Hírlap

2003.03.31. 11:18
Két-három hónapon keresztül 150 ezer példányban ingyen osztogatják a napilapot, kezdetben Budapesten, majd a megyeszékhelyeken. Az ok: másodszor is elutasították a kiadó mozgóárusításra szóló kérelmét.
Hétfőtől szó szerint az utcára került az Esti Hírlap, hiszen ezentúl - akárcsak egy szórólapot - Budapest szerte diákrikkancsok osztogatják a napilapot. A döntés félig-meddig kényszerből született, mivel a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottsága másodszorra is elutasította a kiadó mozgóárusításra szóló kérelmét - magyarázta a Napi gazdaságnak F. Takács István, az Esti Hírlap Kiadó és Vagyonkezelő Rt. (EHK) ügyvezető igazgatója.

Először az Esti Hírlap újraindításának napját, március 3-át követően tudatták a kiadóval a rikkancsárusítás elutasítását. Így a Lapkerrel kötött korábbi megállapodás nyomán az egyetlen délután megjelenő napilapot csak az újságosstandokon lehetett megvásárolni. Az időközben a Fővárosi Önkormányzathoz ismét benyújtott - részben módosított - mozgóárusítási engedély iránti kérelmet újra elutasította a városképvédelmi bizottság. F. Takács tájékoztatása szerint indoklást nem kaptak.

Kárba veszett rikkancsruhák

A kiadó döntése alapján a tervek szerint két-három hónapon keresztül 150 ezer példányban ingyen osztogatják a napilapot, kezdetben Budapesten, majd a megyeszékhelyeken is. Bár a mostani lépést megelőzően előbb fél árra csökkentve, 48 forintért adták az Esti Hírlapot, az ügyvezető szerint anyagilag lényegében nem éri hátrány az EHK-t, mivel ingyenes kiadvány terjesztéséhez nem kell engedély. Ugyanakkor az eddig elkészült több száz esti hírlapos rikkancsruhát is - végre - felhasználhatják, amelyek elkészíttetése amúgy is szerepelt a lapindítási költségek között.

Nem lesz a Metro konkurenciája

F. Takács szerint a 150 ezres terjesztéstől azt várják, hogy az eddigi kedvező fogadtatás után az olvasóközönség szélesebb körben is megismeri s a későbbiekben igényli is a lapot, amit megrendeléseikkel értékelnek majd a potenciális hirdetők.

A kiadóigazgató az új helyzet utáni tervekről egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mivel az ingyenes terjesztés hatásait csak később értékelik. Megítélése szerint a szintén ingyenesen kapható Metro újságnak inkább kiegészítője lesz az Esti Hírlap, mintsem konkurenciája.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!