Vilma
-7 °C
4 °C

Csúszhat az eurócsatlakozás

2005.02.01. 14:40
A Fitch angol hitelminősítő szerint egy-két éves csúszás lesz a magyar eurócsatlakozásban.
A Fitch Ratings szerint az évtized vége előtt csak Szlovákia lesz képes csatlakozni a négy legnagyobb közép-európai EU-gazdaságból az euróövezethez - a hitelminősítő azzal számol, hogy Magyarország euróövezeti csatlakozása a céldátumhoz képest egy-két évvel csúszhat.

A nemzetközi hitelminősítő kedden Londonban tartott szemináriumán, amely a közép-európai EU-országok eurókonvergenciájának állását tekintette át, elhangzott: a 2010-es magyarországi eurócsatlakozási céldátum a lehetséges legkedvezőbb forgatókönyv esetén teljesülhet. A cég szakértői szerint ugyanakkor valószínű, hogy Magyarország ehhez képest egy-két évvel később léphet csak be a valutaunióba.

A Fitch Ratings szerint ahhoz, hogy Magyarország 2010-ben az euróövezet tagja legyen, 2007-2008-ban a GDP-érték 2,0 százalékának megfelelő költségvetési kiigazítást kellene végrehajtani. Az előadáson elhangzott: Magyarországon, csakúgy mint a másik három térségbeli EU-tagállamban a közelgő választások jelentik a legnagyobb akadályát a 2006 előtti érdemi költségvetési reformoknak. A hitelminősítő londoni szemináriumán elhangzott egyik kommentár szerint "drámai" az a fordulat, amely az utóbbi néhány évben Magyarország és Szlovákia gazdasági megítélésében végbement Magyarország kárára és Szlovákia javára.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.