Pál
-9 °C
0 °C

Az IBM után a Flextronics vonul ki?

2002.11.29. 11:09
Ha az uniós csatlakozás után megszűnnek a multinacionális vállalatoknak nyújtott adókedvezmények, elképzelhető, hogy a Flextronics is búcsút mond Magyarországnak.
A társaság európai elnöke, Humphrey Porter jelenleg az unió legfelsőbb szintjein lobbizik, ám ha a csatlakozás után a támogatási rendszer jelenlegi formájában nem tartható fenn, a Flextronicsnak át kell gondolnia magyarországi tevékenységét - írta a bécsi Wirtschaftsblatt.

A Flextronics négy magyarországi gyárában jelenleg mintegy tízezer főt foglalkoztat; az elsősorban exportra termelő társaság tavalyi árbevétele meghaladta az 570 milliárd forintot, vagyis a kivonulása minden szempontból érzékenyen érintené a magyar gazdaságot.

A nyugat-európai munkahelyek is veszélybe kerülhetnek

A társaság európai elnöke szerint azonban a csatlakozó országokkal kötött esetleges kedvezőtlen uniós megállapodás nem csupán Magyarországot, hanem Ausztriát és Németországot is kellemetlenül érintheti. A Flextronics a nagyobb hozzáadott értékkel bíró tervezést és fejlesztést ugyanis nyugaton végezteti, tehát ha a gyártást például Ázsiába telepítik, úgy a nyugat-európai munkahelyek is veszélybe kerülnek.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.