Miklós
-7 °C
2 °C

Mégis zuhant a forint délután

2006.09.21. 18:38
A forint- és részvénypiacon hirtelen erősödés követte a Fidesz bejelentését, hogy elhalasztják a naggyűlést, azonban nap végére megjöttek az eladók, akik jelentős mértékben visszatolták a piacokat.

Jól megtréfálta a magyar piacot a Fidesz bejelentése, mely szerint a párt nem tartja meg a szombatra meghirdetett nagygyűlését. A forint- és részvénypiacon hirtelen erősödés követte a bejelentést, azonban a nap végére megjöttek az eladók, akik jelentős mértékben visszatolták a piacokat. A nagygyűlés elmaradásával egy potenciális feszültségforrás szűnik meg a piacon, azonban ez önmagában nem elég ahhoz, hogy feledtesse a feszültséggel teli magyar helyzetet, amelynek a kimenetele még korántsem egyértelmű.

A BUX index 1,8 százalékos mínuszban zárt 21 760 ponton 28 milliárdos átlag feletti forgalom mellett. A magyar piacon a gyógyszergyártók szenvedték el a legnagyobb mértékű csökkenést, aminek hátterében azok a piaci pletykák állnak, hogy a héten egyeztetésre került sor az egészségügyi kormányzat, valamint a gyógyszergyártók között a gyógyszergazdaságossági törvényről, amely vélhetően a gyártói befizetéseket akár jelentősen is megemelné. A Richter 3, az Egis 5 százalékot esett.

A legnagyobb, 13,6 milliárd forintos forgalom az OTP piacát jellemezte. A társaság papírjai a pozitív tartományban is tartózkodtak, a nagygyűlés elhalasztásának hírére azonban nap végére 2,5 százalékos mínuszban zárt, közel napi minimumszintjéhez. A bankpapírokat az elemzők többsége már attraktív vételnek tekinti ezeken a szinteken, azonban a magyarországi feszültségek és azok kimenetele rányomhatja bélyegét a papír teljesítményére.

A vezető részvények közül a Mol papírjai 1,2 százalékot estek, és a bűvös 20 000 forintos szint alatt zártak, amiben az olaj árának meredek esése miatti negatív szektorhangulatnak játszotta a főszerepet. Az MTelekom volt az egyetlen blue-chip, mely emelkedni tudott. A papír 0,7 százalékos pluszban zárt.

A középmezőnybe tartozó papírok közül a Démász 0,4 százalékot tudott erősödni, míg az FHB 0,7 százalékot. A kisebbek közül a Fotexnek volt a legmagasabb, 700 millió forintos forgalma. A társaság papírjai a délután során szintén pluszba kerültek, amit józanodás követett, és 1,2 százalékos negatív irányú záróár. A Synergon 3,7 százalékot esett, a társaság részvényeinek árfolyama még így is 1041 forintot érnek.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!