Hajnalka
0 °C
14 °C

A Fotex még tárgyal a Tesco-bérletről

2006.03.08. 09:04
Több forrásból megerősített információink szerint megszületett a megállapodás a Fotex csoporthoz tartozó Domus és a Tesco között. Ennek értelmében hat Domus ingatlant hosszú távra bérbe adott a Fotex a kiskereskedelmi hálózatnak. A Fotex napközben megerősítette, hogy tárgyalnak a bérbeadásról, de cáfolta, hogy már meg is állapodtak volna.
A Fotex Csoport február végén jelentette be, hogy tőzsdei tranzakciók révén, a nyilvános vételi ajánlat zárását követően növelte 97,2 százalékosra tulajdonrészét a Domus Rt-ben. Mint ismeretes, a Domus összesen 20 ingatlannal rendelkezik, ez összesen 90 ezer négyzetméternyi - üzlet és raktárhelység - ingatlanállományt jelent.

A Tesco hat üzlet földszinti része iránt érdeklődött, végül azonban információink szerint az emeleti részekkel együtt, a teljes áruházakra vonatkozik az aláírt szerződés, amely a Fotex menedzsment tárgyalási stratégiájának sikerét igazolja. A kialakítandó Tesco-üzletek az alsó szintet foglalják majd el. Az épületek fennmaradó részét albérletbe adja majd a meghatározó kiskereskedelmi lánc, azaz maga szervez majd bérlőket hasznosítására.

A brit multinacionális áruházlánc a fővárosban és Budapest közelében kilenc, országszerte további 48 már megnyitott (különböző méretű) üzlettel rendelkezik. Utoljára január közepén Makón és Siklóson nyitotta meg kapuit a helyi vállalkozások nagy bánatára a Tesco. A Domus üzletekkel történő további magyarországi terjeszkedés elsődlegesen a belvárosi jelenlét növelése miatt tekinthető stratégiai fontosságúnak.

A Fotex a jelentős verseny miatt érdemi nyereség generálására nem képes bútorgyártásra- és kereskedelemre nem tekint stratégiai fontosságú üzletágként. A társaság folyamatosan építi le ezen tevékenységeit, hiszen az azonnali, teljes bezárások jelentős egyszeri veszteséget okoznának a tőzsdei vállalatcsoport számára.

Még tárgyalnak

Várszegi Dávid, a Fotex általános vezérigazgató-helyettese reggeli híradásunkra reagálva elmondta, hogy a Tesco-val folyamatosak a tárgyalások azonban a szerződés aláírása a Fotex leányvállalat Domus és a Tesco között még nem történt meg. Amennyiben a szerződés aláírásra kerül, arról hivatalos bejelentést tesz a társaság - közölte Várszegi Dávid.

A Portfolio.hu reggeli tudósítása azon hiteles ingatlanpiaci körökből származó hírekre alapult, hogy a Tesco már megkezdte az albérlők keresését a bérbe veendő üzlethelységek földszint feletti szintjeire. Ezen megkeresések fentiek alapján egyelőre indikatív jellegűek lehetnek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.