Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Gaál Gyula a MÁV új elnöke

2004.12.22. 17:15
Gaál Gyula lesz a MÁV új elnök-vezérigazgatója, de társ-vezérigazgató marad mellette Mándoki Zoltán is. Csillag István az Eximbank elnöke lesz Bodnár Zoltán vezérigazgató, a Nemzeti Autópálya Rt. eddigi elnök-vezérigazgatója mellett.
Januárban dőlhet el, ki lesz a Gaál Gyula lemondásával december 31-ével megüresedő politikai államtitkári tisztség betöltője - derült ki Kóka János gazdasági miniszter személyi döntésekkel kapcsolatos sajtótájékoztatóján. Az Index információ szerint a kérdésben további egyeztetésekre kerül sor az SZDSZ-en belül is.

Gaál Gyula lesz a MÁV Rt. új elnök-vezérigazgatója. A vasút korábbi elnöke, Udvari László a múlt hét végén nyújtotta be lemondását, mert úgy ítélte meg, a kormány nem biztosítja a társaság reformjához szükséges költségvetési támogatást. A cég vezérigazgatója, Mándoki Zoltán a helyén marad és megosztja az operatív feladatokat az új elnök-vezérigazgatóval.

Duplázó vezetők

A miniszter döntést hozott az Eximbank, a Állami Autópályakezelő, a Nemzeti Autópálya és Magyar Exporthitel Biztosító Rt. vezetőiről is. Csillag István korábbi gazdasági miniszter az Eximbank és a Mehib elnöke lesz. Az Eximbank vezérigazgatója Bodnár Zoltán lesz, aki eddigi, az NA Rt.-nél betöltött elnök-vezérigazgatói tisztségéből az elnökit megtartja. Az ÁAK elnökéről később döntenek, a vezérigazgatói tisztet a cég eddigi díjszabási igazgatója, Szilágyi András tölti majd be.

Az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság Kht. igazgatói tisztére (az elhunyt Csordás Csaba helyére) pályázatot írnak ki.

Három külsős érkezik a tárcához

Kóka János miniszter hivatalba lépésével 34 főosztályvezetői tisztségre írtak ki pályázatot a gazdasági tárcánál, ezek közül 31 zárult eredményesen, hármat megismételnek. A nyertes vezetők közül 24-en korábban is e beosztásban dolgoztak, további négy személy pedig a tárca állományából került ki. Három külső ember nyert tisztséget: a vasúti főosztályt Pákozdi István, a vagyongazdálkodásit Felsman Balázs, az innovációs főosztályt Balogh Tamás irányítja majd. Az eredménytelen pályázatok a humánpolitikai, a tervezési és koordinációs valamint a befektetési főosztályt érintik.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!