Ágnes
-13 °C
0 °C

Kampányra készülnek a gazdasági szereplők

2006.04.20. 11:46
A választások után azonnal kampányt indítanak a gazdasági szereplők - tudta meg az Index. A jelen állás szerint Demján Sándortól Parragh Lászlón át Széles Gáborig ívelő csapat arra akarja biztatni a leendő győzteseket és veszteseket, hogy haladéktalanul vágjanak bele a reformokba.

Több hete egyeztetnek a munkaadói szervezetek, a gazdasági és a vegyes kamarák arról, hogy a választások után közösen biztassák a politikát határozott lépésekre. Értesülésünk szerint legutóbb kedden tanácskoztak a témában a gazdaság ismert szereplői - egy asztal mellé került a Demján Sándor vezette Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a Széles Gábor-féle Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége képviselője, és mind a többiek -, s konzultáltak a létrejövő kormányzatot az új gazdaságpolitika megalkotására és végrehajtására ösztönző kampányukról.

Értesüléseink szerint a vállalkozók azt szeretnék, ha mihamarabb sikerülne egyeztetésre bírni a győztes és a vesztes politikai erőket.

Tartalmi elemekről és részletekről előre senki sem beszél, de a prominensek korábbi nyilatkozataiból kihüvelyezhetőek a főbb motívumok. Demján Sándor például február végén azt mondta: a választások után az államigazgatás, az egészségügy és az oktatás azonnali reformjára van szükség annak érdekében, hogy a magyar gazdaság elkerülje az összeomlást. A VOSZ az új kormány számára tízpontos javaslatcsomagot állított össze, melyben egyebek közt a közterhek érzékelhető csökkentését szorgalmazta, kiszámítható adórendszert óhajtott, s felvetette, a választások után a veszteseknek támogatniuk kellene a győzteseket a kétharmados törvények módosításában.

Nyolc pontra az MGYOSZ-nak is futotta, amelynek elnöke, Széles Gábor korábban úgy fogalmazott: "A gazdasági problémák miatt drákói megszorításokra kényszerülhet a választások után felálló kormány, de a népszerűtlen intézkedések az új kabinet bukását is hozhatják."

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.