Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Négyszázalékos a gazdasági növekedés

2005.03.01. 12:28
Kapcsolódó cikkek (1)
A KSH előzetes számításai alapján tavaly 3,7 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék. A beruházások nagysága 7,8 százalékkal nőttek tavaly.
Az előzetes számítások alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2004 negyedik negyedévében 3,7 százalékkal nőtt előző év azonos időszakához viszonyítva. Az év egészében a gazdasági növekedés mértéke 4 százalék volt - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal.

Beruházások

A szezonálisan kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva egy százalékkal emelkedett a bruttó hazai termék a negyedik negyedévben.

A szolgáltató ágazatok bruttó hozzáadott értéke a negyedik negyedévben mindössze 2,2 százalékkal, az árutermelő ágazatoké viszont 9,2 százalékkal volt nagyobb, mint 2003 negyedik negyedévében. Ez utóbbihoz nagymértékben hozzájárult a mezőgazdaság kiemelkedő teljesítménye.

A nemzetgazdasági beruházások volumene 2004-ben - az előzetes számítások alapján - 7,8 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva. Folyó áron a beruházások értéke 4076 milliárd forint volt, ezen belül 2004 negyedik negyedévében 1558 milliárd forintot költöttek beruházásra.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.