Judit
-2 °C
8 °C

A GKM kedveli a Pénzügykutatót

2003.02.06. 10:27
Csillag István gazdasági miniszter előző munkahelye, a Pénzügykutató Rt. szerepelt a megbízások számát és az elnyert összeget tekintve is a legsikeresebben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium háttértanulmányok készítésére kiírt közbeszerzési eljárásán.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében választotta ki azokat a tudományos műhelyeket, amelyek a gazdasági tervezéshez szolgáltatnak háttértanulmányokat a tárcának. Nagy volt a verseny, 49 témában összesen 179 ajánlat érkezett a GKM-hez.

Az eredményesen zárult 47 pályázat értéke áfával együtt mintegy 324 millió forint. A témák közül több is kapcsolódik a magyar gazdaság európai uniós csatlakozásához, valamint a nemzeti fejlesztési tervhez.

A 25 nyertes közül a legsikeresebb pályázónak a Pénzügykutató Rt. és a Kopint-Datorg Rt. bizonyult, mivel mindkét tudományos műhely 5-5 megbízást nyert el.

Rajtuk kívül a GKI Gazdaságkutató Rt. és az MTA Világgazdasági Kutató Intézet 4-4 megbízást kapott. A legnagyobb - 10,8 millió forint plusz áfa - értékű pályázatot, amely negyedévenkénti átfogó ökonometriai modellezést igényel, az Ecostat nyerte el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.