Árpád
-1 °C
9 °C

Nagy cégek a hazai golfüzletben

2003.08.27. 10:01
Szakértők szerint a sportág egyre népszerűbb, a szinte minden hét végére jutó hazai amatőrversenyek közül pedig mind többet tőkeerős nagyvállalatok is támogatnak. Várakozások szerint tíz év múlva már 11 ezren golfozhatnak a magyar pályákon.
Minden korábbinál több, 104 játékos nevezett a hét végi Porsche Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokságra - nyilatkozta Vattay Richárd, a Magyar Golf Szövetség (MGSZ) általános elnökhelyettese keddi tájékoztatóján. Mint mondta, ezzel megduplázódott a tavalyi évhez képest az indulók száma a Pannonia Golf és Country Club máriavölgyi pályáján.

Nagy cégek támogatják

A sportág legnagyobb hazai támogatója, a Porsche mellett az OTP Bank, de több jelentős vállalkozás is - köztük a Vivendi Telecom Hungary - mind intenzívebben érdeklődik a golf iránt. Szórád József, az MGSZ elnöke szerint a golf egyre népszerűbb, amelyben nagy szerepet játszik, ha komoly gazdasági vállalkozás áll azon esemény mögé, amelyet világszinten a topsportágak közé sorolnak.

Itthon 2500-an

Magyarországon ma összesen 2500-an golfoznak, miközben világszerte 70 millióan hódolnak a harmadik legnagyobb tömeget megmozgató sportágnak. A jövő azonban biztató, mert évente 20-25 százalékkal növekszik a játékosok száma - véli Vattay Richárd. Amennyiben változatlanul növekszik a golf iránti érdeklődés, úgy 2013-ig tizenegyezer fölé emelkedhet a játékosok száma. Öszszehasonlításul kitért arra is, hogy Ausztriában az elmúlt tíz év alatt 4500-ról 60 ezerre emelkedett a golfozók száma.

A jelenleg a nemzetközi versenyektől még távol maradó magyar golfozók tábora hamarosan több profi játékossal is bővülhet. Ennek egyik jele az is, hogy mind több tehetséges fiatal játékos lép pályára a golfversenyeken, amelyeknek ma Magyarországon hat regisztrált (öt 18 lyukú és egy 9 lyukú) pálya szolgál helyszínül.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.