Pál
-9 °C
0 °C

Monstre irodaház épül a Dózsa György úton

2006.06.13. 21:47
A Dózsa György út és a Lehel út sarkánál építi az ország legnagyobb irodaházát, a Spirált a GTC. A fejlesztő cég ezzel magának készül átadni a irodapiaci méretfronton megszerezhető vezető címet, mert kedden nyílt meg Váci úti vállalkozásának, a Center Pointnak a második része is. Jelenleg ez a megduplázott épület rendelkezik a legnagyobb irodaterülettel.

Tovább terjeszkedik a XIII. kerületben a GTC. A luxuslakásokat kínáló RiverLoft és a Center Point 1-2 irodaház projektje után egy 62 ezer négyzetméteres beruházás megkezdését jelentette be a cég magyarországi vezérigazgatója.

A Spirál névre keresztelt projekt - elszakadva a Váci úti folyosótól - a Dózsa György úton, a Hősök tere felé épül majd. A GTC több mint egyéves munkával megszerezte az utcafronton jelenleg autószerelő műhelynek helyt adó épületet a Szabolcs utca és a Dózsa György út sarkán, amelynek bontását még a nyáron megkezdik. A 4-5 fázisban felépülő komplexum nevét ettől a narancssárgás ipari épülettől örökölte. Az irodaház-együttes első lépcsőben, 2008 elejére elkészülő eleme 175 méteres szakaszon változtatja meg a Dózsa György út képét, de a folytatódó projekt - körülölelve a Dózsa-Lehel sarkon álló lakóházat - a Lehel útra is tervez új épületet. Az átriumokkal és üzleti passzázzsal kiegészülő ingatlanok tervezésével a Center Pointot megalkotó Zoboki-Demeter irodát bízták meg.

A GTC kedden avatta a Váci úton álló Center Point irodaház második, befejező darabját. A gyors üzleti sikert hozó eredeti épület mellé nyolcemeletes kiegészítést húzott fel rövid idő alatt a cég. Az összességében 50 millió eurós beruházás így most már 41 ezer négyzetméter bérelhető irodaterülettel rendelkezik.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!