Az ottani fagylaltozó és kávézó mellett néhány, a cég által kiválasztott, csemegeüzletben és áruházláncban is hozzá lehet jutni a prémium fagylaltokhoz. Az új helyszínt egyelőre még keresik, de a vállalat a korábbihoz hasonlóan ezt is franchise-rendszerben kívánja működtetni.
A legmagasabb minőséget képviselő Häagen-Dazs elsősorban azzal tér el a kommersz versenytársaktól, hogy nem használ mesterséges összetevőket (színezőanyagokat, tartósítót, emulgeálót) vagy vizet a gyártás során, és a fagylaltok habosításánál is sokkal kevesebb levegőt használ a többieknél, az alapanyagok tekintetében pedig természetesen csak az extra minőség jöhet szóba, így például a vanília egyedül Madagaszkárról származhat.
A fagylalt éppen ezért érezhetően lassabban olvad, az ízek lassabban bontakoznak ki, és ezért is kerül közel kétezer forintba az 500 ml-es kiszerelés.
A múlt század elején lengyel bevándorlók által a tengerentúlon alapított cég az utóbbi dobozban tízféle ízt - a belga csokoládé és a vanília mellett olyanokat is, mint a Cookies&Cream (süti és tejszín), a Strawberry Cheescake (epres túrótorta) vagy a Baileys fagylalt -, míg az üzletekben összesen két tucatot árul.