Ambrus
-7 °C
3 °C

Az FVM segít a Hajdú-Bét beszállítóinak

2004.01.14. 15:50
A közelmúltban bejelentett százmilliárd forintos hitelcsomag egy részét testre lehetne szabni, így a Hajdú-Bét gazdasági gondjai miatt nehéz helyzetbe került kistermelők anyagi forrásokhoz juthatnának.
Az agrártárca fokozottan figyeli a Hajdú-Bét gazdasági gondjaiból fakadó helyzetet - közölte a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) politikai államtitkára. Szanyi Tibor közölte: a minisztérium a nehéz helyzetbe került beszállítóknak - főként a kistermelőknek - szeretne segíteni. Ezért tárgyalásokat kezdeményez a kistermelők megbízottaival, hogy mielőbb anyagi segítséghez juthassanak.

A megbeszélések az államtitkár szerint azonnal megkezdődhetnek, ha a kistermelők megfelelő szervezetet hoznak létre, és meghatalmazott képviselőik megkeresik az agrártárcát. Szanyi Tibor úgy vélekedett, hogy a közelmúltban bejelentett százmilliárd forintos hitelcsomag egy részét testre lehetne szabni, így a Hajdú-Bét gazdasági gondjai miatt nehéz helyzetbe került kistermelők anyagi forrásokhoz juthatnának.

Az agrártárca vezető képviselője jelezte: több kistermelő már kapcsolatban áll integrátorokkal, ám azoknak is szeretnének segíteni, akik nem tagjai ilyen társulásoknak. A minisztérium által felkínált megoldás leginkább az érintettek termelési szerkezetváltását és termelésük korszerűsítését kívánja szolgálni. A felvehető hitel futamideje öt-tíz év egy-két év türelmi idővel, öt-hat százalékos kamatszint mellett.

A kistermelők a SAPARD-támogatással is bővíthetik pénzügyi lehetőségeiket, mivel e támogatási konstrukcióban az önrész hitellel is fedezhető. A tárca információi szerint a Hajdú-Bét ellen hamarosan felszámolási eljárás indul. A rendelkezésre álló adatok alapján a felszámolás várhatóan eredményes lesz, ami azt jelenti, hogy az érintettek (hitelezők) előbb-utóbb pénzükhöz juthatnak. Az átmeneti időben azonban a likviditási gondokon szeretne enyhíteni az agrártárca - tájékoztatott Szanyi Tibor.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!