Zalán
6 °C
19 °C

Száz százalék felett az államháztartási hiány

2003.11.05. 10:59
Az államháztartás hiánya október végén 878,5 milliárd forintot ért el, amely az éves előirányzat 105,6 százalékát teszi ki.
Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya október végéig 878,5 milliárd forintot ért el, amely az éves előirányzat 105,6 százalékát teszi ki - derül ki a Pénzügyminisztérium gyorsjelentéséből. Az államháztartás bevételei október végéig az előirányzat 81,7 százalékára teljesültek. Az államháztartás jóváhagyott kiadásaiból 84,1 százalék került elköltésre.

A havi egyenleg 70 milliárd

A korábbi évek szezonális ingadozásai alapján az október végére becsülhető deficit mintegy 880 milliárd forint volt, így az államháztartás hiánya az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult.

Októberben az államháztartáson belül a központi költségvetés egyenlege 20,7 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak egyenlege pedig 48,1 milliárd forintos hiánnyal zárt. Az elkülönített állami pénzalapok egyenlege 0,3 milliárd forintos deficitet mutat. Összességében az államháztartás októberi egyenlege 69,1 milliárd forintos hiánnyal zárt.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Spanyolország

A szélmalmok földjén - Consuegra és Almodóvar del Campo.