Ambrus
-7 °C
3 °C

Tommy Hilfiger bolthálózat épül

2004.05.25. 08:07
Ősszel nyílik az első márkabolt, de összesen 15-20 boltból álló lánc kiépítését tervezi a magyarországi forgalmazásra kizárólagos jogot szerzett Roland Divatház Rt.
A Tommy Hilfiger termékeit ősztől kizárólagos joggal a Roland Divatház Rt. forgalmazza Magyarországon. A cégcsoport 15-20 üzletből álló országos hálózatot alakít ki az amerikai márka számára.

A Roland Divatház Rt. a közelmúltban kizárólagos jogot szerzett az egyesült államokbeli Tommy Hilfiger márka magyarországi forgalmazására - erősítette meg lapunk információit Berendi András, a társaság tulajdonos-vezérigazgatója. 15-20 boltból álló, önálló országos hálózatot építenek ki, várhatóan összesen több milliárd forintos költséggel - mondta el Berendi. Az első három Tommy Hilfiger-üzletet az ősszel nyitják meg; kettőt Budapesten - az Aranykéz utcában, illetve a Mammut bevásárlóközpontban -, egyet pedig Szegeden.

Később várhatóan minden nagyvárosban megjelenik a márka. A tavaly mintegy 2 milliárd forintos nettó árbevételt elérő Roland vezérigazgatója elmondta, hogy ettől függetlenül is a jövőben a jelenleg 22 üzletből álló hazai kiskereskedelmi hálózatuk fejlesztésére koncentrálnak, hiszen az árbevétel, illetve az eredményesség szempontjából ez a meghatározó. A cég háromtagú menedzsmentjének névértéken eladták a felszámolás alatt álló kaposvári Tallián Ruhaipari Rt.-ben lévő közel 50 százalékos részvénycsomagjukat, még a felszámolási eljárás kezdete előtt - közölte Berendi. A Talliánnal, illetve az ugyancsak a háromtagú menedzsment által létrehozott Kaposvári Ruhagyár Kft.-vel változatlanul szoros kapcsolatban vannak, hiszen ők adják bérbe az ingatlanokat és a termeléshez szükséges gépeket és eszközöket is, emellett a Kaposváron előállított termékek mintegy 35-40 százalékát továbbra is a Roland veszi át. A Talliánból egyébként úgy szálltak ki, hogy a társaságnak egyetlen fillér hiteltartozása sem maradt, s az ingatlanokat és az eszközöket jutányos áron bérelhetik.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.