Hajnalka
-1 °C
15 °C

Hatszáz pályázat érkezett a panelprogramra

2005.12.07. 08:20
A hátralévő három hétben várhatóan további 300 pályázat érkezik az eddigi 600 mellé, így a támogatási igény elérheti a nyolcmilliárd forintot.

Az eddigieknél több, összesen 5,5 milliárd forint értékben érkezett összesen 602 támogatási kérelem a panelprogramra - mondta keddi sajtótájékoztatóján Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter.

Felével nőhet

Ez mintegy 30 ezer lakást érint, s a szám jelentősen nő majd, mivel a december 31-ei határidőig további 300 pályázat beérkezésére számít a tárca, így az ez évi támogatási igény elérheti az idén rendelkezésre álló 8 milliárd forintos keretet, amelyből idén januárban már elfogyott 1,6 milliárd. A beadott pályázatok folyamatos értékelése után, december közepén várható az eredményhirdetés.

A program keretében az állam a költségek egyharmadát vállalja át, a fennmaradó részt a lakóközösség és az önkormányzat egyenlő mértékben állja.

November végéig a Panel-program december 30-ig meghosszabbított pályázatára 5,2 milliárd forint támogatási igénnyel, 534 pályázat érkezett be, ami 26.573 lakás felújítását jelentheti - mondta el akkor Borsi László, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal (OLÉH) elnöke. Hozzátette: a támogatások odaítéléséről Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter 1-2 héten belül dönt.

Tripláznak

Borsi László kiemelte: a panelprogram támogatási kerete a 2004. évi 1,3 milliárd forinthoz képest az idén 8 milliárd forint, ám ha ennél több lesz az igény, akkor ésszerű határokon belül meg tudják növelni a keretet.

Utalt arra, hogy az idei 8 milliárdos állami keret kiegészül az önkormányzatok, illetve a lakók ugyanekkora hozzájárulásával, így összesen az idén 24 milliárd forintért 40-45 ezer panellakás újulhat meg, csaknem annyi, mint 2001 és 2004 között összesen.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!