Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Fejek hullanak az amerikai importtilalom miatt

2004.01.31. 11:19
Benyújtotta lemondását az agrárminiszternek Bálint Tibor országos főállatorvos, főosztályvezető, s vele együtt a tárca további négy vezetője is, döntően a magyar hús elleni amerikai importtilalom miatt. Tegnap megvonták az ezer főt foglalkoztató Kométa Kft. exportjogát is - közölte a Magyar Nemzet.
Távozott posztjáról Bálint Tibor országos főállatorvos - értesült a Magyar Nemzet. A főosztályvezető mellett az agrártárca állategészségügyi főosztályának négy másik vezetőjét is felmentették tisztségéből.

A lap értesülései szerint Bálint Tibor távozásában közrejátszott a hazánk ellen bevezetett amerikai húsexporttilalom, az e hónapban kitört madárinfluenza-járvány hatósági kezelése, és a mindeközben állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági ellenőrzéseket folytató uniós bizottság "félidős", hazánkat elmarasztaló megállapításainak sora is.

Az uniós ellenőrökkel egy időben hazai állatorvosokból álló bizottság is vizsgálja azt a hét vágóhidat, amelyek kulcsszerepet játszottak abban, hogy az Amerikai Egyesült Államok kitiltotta a magyar húsimportot.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!