Katalin
3 °C
9 °C

A Hustler kiadója rádiót indítana Magyarországon

2001.11.20. 09:33
Kapcsolódó cikkek (1)
Constantine Gerou licenctulajdonos jövőre Lengyelországban, Bulgáriában, Jugoszláviában és Oroszországban, valamint néhány balti országban is elindítaná az idén október elejétől Magyarországon is megjelenő, "szex, politika, tiltakozás" alcímet viselő Hustlert.
A reményteljes orosz piac

A legnagyobb reményt az oroszországi piachoz fűzi Gerou, ahol kezdetben legalább 200 ezer példányban jelenne meg a magazin. A görög vállalkozó Magyarországon kereskedelmi rádió indítását és újabb szórakoztató hetilapok megjelentetését is tervezi.

A német Hustler feltámasztásán dolgozik

Jelenleg a német nyelvű Hustler újraindításán dolgozik, mivel annak korábbi kiadója, egy internetes cég, alaptevékenységére koncentrálva felfüggesztette a magazin ottani kiadását.

Gerou szerint esélyes a Németországra szóló Hustler-licenc elnyerésére, hiszen a lapot harmincöt éve útjára indító tulajdonos, az egyesült államokbeli Larry Flynt azt szeretné, hogy az amerikai kontinensen kívül megjelenő Hustler-érdekeltségek ne szerteágazó tulajdonosi körhöz tartozzanak.

A görög szexlapguru szórakoztató hetilapok mellett kereskedelmi rádiót is indítana

A görög nyelvű Penthouse hozta az első milliót

Az első egymillió dollárt Gerou az amerikai Penthouse magazin görögországi bevezetésével kereste meg. A médiavállalkozó tíz évvel ezelőtt - németországi kiadói háttérrel - kereste fel New Yorkban Bos Guccionét és John Evanst, a Penthouse tulajdonosait, akiktől 20 ezer dollárért vásárolta meg a magazin megjelentetésének kiadói jogát.

A dél-európai országban újdonságnak számító havilapot kezdetben 30-40 ezer példányban vásárolták, és már a második-harmadik lapszámtól nyereséget könyvelhetett el a vállalkozás. Három évvel ezelőtt, amikor havonta már 70-80 ezer Penthouse kelt el, Gerou egy görög tévétársaságnak adta el a kiadói jogot.

Gerou 2000-ben megszerezte a Hustler magazin görögországi, valamint közép-európai megjelentetésének licencjogát is. A dél-európai országban már egy éve megjelenő Hustler tartósan 30-40 ezer példányban fogy, a kelet-közép-európai régióban először ez év májusától Romániában került piacra.

Prózai részletek

Az utóbbiakkal együtt meghaladja a harmincat azoknak az újságoknak a száma, amelyeket - kizárólagosan vagy társtulajdonosokkal - a Gerou érdekeltségében lévő kiadók jelentetnek meg. A kiadványok többsége görögországi szórakoztató, illetve életmódmagazin és szaklap. Köztük vannak olyan, a világ sok országában megjelenő lapok, amelyeket a kiadási jog birtokában adnak ki, a többit pedig saját ötletként jelentetik meg.

A kiadócsoport valamennyi lapját az üzletember tulajdonában lévő nyomdában nyomják, amelynek kapacitása naponta 600 ezer újságoldal. Gerou a lapok mellett hetedik éve tulajdonosa a Rock FM rádiónak, amely Athénban és környékén sugározza műsorait. Ennek hallgatottsága az utóbbi években a korábbi egy százalékról átlagosan hatra nőtt, a 18-24 évesek körében pedig eléri a 15 százalékot.