Emőke
8 °C
19 °C

Az oroszoké lehet az Ikarusbus

2004.02.04. 11:25
A Népszabadság információi szerint az orosz tulajdonú Mekar Kft az Irisbusszal szándéknyilatkozatot írt alá, amely szerint az olaszok kirázólagos tárgyalópartnernek tekintik az orosz céget.
Széles Gábor hosszú ideje tárgyalásokat folytatott a Fiat-Iveco-csoporthoz tartozó Irisbus vezetőivel arról, hogy visszavásárolná a buszgyártást. Megállapodás azonban máig nem jött létre, és ennek tulajdonítható, hogy Széles Hungarian Bus néven akar a FÁK országai számára buszokat gyártani.

Kizárólagos partner

A Népszabadság információi szerint az orosz tulajdonú Mekar Kft az Irisbusszal szándéknyilatkozatot írt alá, amely szerint az olaszok kirázólagos tárgyalópartnernek tekintik az orosz céget, illetve az általuk képviselt vállalatcsoportot. Ez a megállapodás, a hírek szerint, február közepéig van érvényben, de már többször meghosszabbították. Az orosz társaság meg akarja tartani a buszgyártást Székesfehérváron és Mátyásföldön is, elsősorban az orosz piac, illetve a FÁK országai számára.

Az egykori Szovjetunióba az Ikarus mintegy 170 ezer buszt szállított, amelyekből még legalább százezer fut az ottani utakon. Ezért a magyar busz iránt meglehetősen komoly az érdeklődés. Ugyanakkor az elvárások már ott is nagyobbak, a korábbi busztípusokkal már nemigen lehet visszatérni az orosz piacra. Ezért minden bizonnyal az a jelölt kerül jobb pozícióba, amely képes lesz az európai normákhoz igazodó fejlesztésekre.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.