Natália
-3 °C
8 °C

Újraindul a termelés a székesfehérvári Ikarus-gyárban

2003.10.17. 09:39
Széles Gábor elfogadta az Irisbus által az Ikarusbus Rt. székesfehérvári gyáregységéért kért árat, így heteken belül megkezdhetik a termelés újraindításának előkészítését - tájékoztatta a Világgazdaságot a budapesti székhelyű Ikarus Rt. elnöke. A vezető szerint a megrendelők biztosítanák a fehérvári gyár jövőjét.
A nem túl távoli jövőben ismét visszaállhat a munkarend az Ikarusbus Rt. székesfehérvári üzemében, miután Széles Gábor megegyezett az Irisbus céggel a Fejér megyei gyár vételáráról - értesült a lap az üzletembertől, aki azonban az ügylet árat nem közölte.

Felmondott szerződés

Megjegyezte ugyanakkor, hogy az idén gyakorlatilag kiürített telep az Ikarus Rt. területén van, s ez utóbbi biztosította az Irisbus-tulajdonban lévő üzem energiaellátását, ám ezt a szerződést két hete felmondta a Fiat-Iveco csoporthoz tartozó cég. A leépítés olyannyira teljes volt, hogy még a főmérnöknek és mindazoknak felmondtak, akik részt vehettek volna a technológai transzferben.

Új modellek

Az Irisbus megerősíti magyarországi jelenlétét, és új termékeket mutat be a Budapesti Autószalonon. Az Irisbus tulajdonában lévő Ikarusbus Rt. ugyanakkor megtartja a budapesti Ikarus Egyedi Autóbuszgyárat, sőt új modellek gyártását is tervezi Mátyásföldön - tájékoztatott James Heidt vezérigazgató. Kiemelte, hogy az Ikarus márkanév megmarad, s e név alatt készülnek az új modellek.

Az Egyedi Autóbuszgyár az Irisbus csoport egésze számára készülő midibuszok gyártására szakosodik, hasonlóan a csehországi Karosa-gyárhoz, amely az Irisbus csoport részére készülő városközi buszok gyártására specializálódott.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.