Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Szélesnek még várnia kell az Ikaruszra

2003.10.31. 08:30
Még kedvező döntés esetén is hosszabb időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ismét Széles Gábor, vagyis az Ikarus Holding Rt. tulajdonába kerüljön a székesfehérvári autóbuszgyártás.
A Napi Gazdaság információsi szerint ugyanis bár az Irisbus vezetőinek tetszett az ajánlat, amelyet Széles tett a székesfehérvári Ikarusbus Rt.-re, az Irisbus tulajdonosának, a FIAT-csoportnak az igazgatósága ez idáig nem tárgyalt arról. Az Ikarusbus Rt. vezetői augusztusban jelentették be, hogy bezárják székesfehérvári gyárukat, és a cég magyarországi termelését a budapesti Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft. telephelyére költöztetik át.

A magyar piac folyamatos hanyatlása és a külföldi kereslet hiánya - még a cég olyan hagyományos "vadászterületein" is, mint Oroszország - késztették az Ikarusbus-csoportot erre a lépésre. A székesfehérvári gyár az Ikarus márkájú helyközi buszok és autóbuszok hagyományos termékskáláját gyártotta, ám a cég rendelésállományának folyamatos visszaesése miatt 2002 tavaszától fokozatosan leépítette dolgozóinak számát, majd tavaly novembertől felfüggesztette a termelést.

A cég szerint a korábbi negatív tendencia folytatódott az idén is: a helyközi buszok és autóbuszok magyar piaca 2003-ban eddig soha nem látott mélypontra jutott, az idén várhatóan összesen kevesebb mint kétszáz új autóbuszra lesz vevő.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.