Natália
-3 °C
7 °C

Csökkenti árait az IKEA

2004.09.01. 08:26
Csökkenti árait a magyar IKEA is, jelentette be a társaság, mely az elmúlt évben húsz százalékkal 26 milliárd forint fölé növelte forgalmát.
A német piacon végrehajtott lépéshez hasonlóan a svéd IKEA lakberendezési lánc magyar áruházaiban az idén átlagosan három százalékkal csökkenti az árakat. Lesznek azonban olyan termékek is, amelyekért 15-50 százalékkal kell majd kevesebbet fizetni. Ez közel 160 terméket érint - jelentette be Cedomir Jankovic, a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója.

Húsz százalékkal, 26 milliárd forint fölé növelte forgalmát a 2003-2004-es pénzügyi évben az IKEA Lakberendezési Kft. A csoporton belül a magyarországi IKEA áruházak érték el a legnagyobb forgalomnövekedést - hangsúlyozta az ügyvezető. Az értékesítési adatok szerint a legtöbbet a különböző ágyakból és matracokból adott el a társaság. Az elmúlt évben mintegy négymillió látogató fordult meg a hazai IKEA áruházakban. Ebből 1,65 millióan vásároltak is, ami 17 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A 11 százalékos piaci részesedésű társaságnak elsősorban magyar beszállítói vannak, ám az utóbbi időben folyamatosan nő a távol-keleti beszállítók száma. A Magyarországon gyártott termékek értéke eléri a 45 millió eurót. A svéd cég első kelet-európai beruházása az Örs vezér téri áruház volt, melynek korszerűsítésére és bővítésére az elmúlt évben 6,5 milliárd forintot költött a társaság.

Az IKEA csoport ma 31 országban összesen 186 áruházzal van jelen. Az elmúlt évben 20 új üzletet nyitottak, és a tervek szerint jövőre újabb hússzal bővítik a láncot. A csoport árbevétele az elmúlt évben 11,3 milliárd euró volt és ennek döntő része, 82 százaléka Európából származott. Az IKEA világszerte 76 ezer alkalmazottat foglalkoztat és ebből 62 ezer dolgozik Európában.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.