Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Tizedével bővült az ipari termelés

2003.10.15. 11:45
Az idei év első nyolc hónapjában 4,4, augusztusban pedig 6,6 százalékkal nőtt az ipari termelés - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.
Augusztusban az ipari termelés 6,6 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, az év első nyolc hónapjában 4,4 százalékkal nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. A számok gyakorlatilag megegyeznek a korábban közölt előzetes adatokkal.

Villamos gépeknek köszönhető exportnövekedés

Az idén az első nyolc hónapban az ipari export 8,3 százalékkal, augusztusban 15,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. Augusztusban a legnagyobb mértékben, 36,9 százalékkal a villamos gép és műszerek gyártása bővült. Az ipar nyolchavi belföldi értékesítésének színvonala stagnálást mutatott.

Jelentősen, 19,3 százalékkal nőtt a vegyi anyag gyártása. Folytatva az előző hónapok tendenciáját, a feldolgozóipari termeléshez nyolc százalékkal hozzájáruló fémalapanyag, fémfeldolgozási termék gyártása számottevően, 13,4 százalékkal nőtt.

A hét régió közül az ipari termelés az első nyolc hónapjában hat régióban nőtt, a dél-alföldi régióban pedig gyakorlatilag stagnált. Legnagyobb mértékű növekedés, 7,6 százalékos a közép-magyarországi régióban volt megfigyelhető.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.