Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Magyar oljavezetékek Irakban

2004.02.05. 08:50
Minden jel szerint a siófoki Kőolajvezetéképítő Rt. visszatérhet Irakba. A cégnek a nyolcvanas évek végén, az iraki-iráni háború idején kellett elhagynia a térséget.
Bár a szerződést még nem írták alá, minden jel szerint - több mint másfél évtized után - visszatérhet Irakba a siófoki székhelyű Kőolajvezetéképítő (KVV) Rt. A tárgyalások jelenlegi állása szerint Dél-Irakban, Bászra környékén, a brit megszállási övezetben jutnak munkához. Egyelőre döntően a háborúban megsérült vezetékek helyreállítását végzik majd, de egyéb feladatok is várnak rájuk.

Elmaradt kárpótlás

Volumenét tekintve a megbízás nem jelentős, ám most a társaság számára az a legfontosabb, hogy a Rotary Rt.-vel együtt ismét visszatérhetnek a térségbe. Ráadásul tárgyalások kezdődtek újabb iraki munkákról is. Az akkor még állami cégként működő KVV-nek először a nyolcvanas évek végén, az iraki-iráni háború idején kellett elhagynia a térséget. A kilencvenes évek elején pedig épp Kuvaitban dolgoztak, amikor az iraki csapatok lerohanták az országot. A háború miatt a cég gépparkjának jelentős része odaveszett, s kártérítési igényüket azóta sem tudták érvényesíteni.

A jelenleg több mint háromszáz állandó dolgozót foglalkoztató KVV nettó árbevétele tavaly - a korábbi évhez képest több mint 1,2 milliárd forinttal - 3,7 milliárdra nőtt, s bár végleges adatok még nem állnak rendelkezésre, a nyereség is jóval meghaladja majd a 2002-es 10,5 millió forintot. A KVV idén már négymilliárd forint feletti nettó árbevétellel kalkulál.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!