Zalán
9 °C
19 °C

Japán tévégyár épül Csehországban

2006.06.01. 07:20
A Panasonic, a Hitachi és a Toshiba százmillió dollárból építi fel csehországi üzemét a lapos képernyős tévék iránti növekvő európai kereslet kielégítésére.

A Matsushita Electric Industrial Co., a Hitachi Ltd. és a Toshiba Corp. japán elektronikai cégek szerdán bejelentették, hogy közös vállalatuk, az IPS Alpha Technology lcd-tévéket gyártó üzemet hoz létre Nyugat-Csehországban a lapos képernyős tévék iránti növekvő európai kereslet kielégítésére.

Japánban is

A 12 milliárd jen (107 millió dollár) összegű beruházással várhatóan 2007 végére megépülő üzem kétezer munkahelyet fog teremteni - közölte Jiri Paroubek cseh miniszterelnök.

Az IPS Alpha emellett 80 milliárd jent (713 millió dollár) fektet Tokió közelében lévő, magas minőségű lcd-képernyőgyárának fejlesztésébe, amivel annak kapacitása kétszeresére, évi ötmillió darabra nő.

A három cég a projektek révén megpróbálja csökkenteni lemaradását riválisaival, köztük a japán Sharppal és a dél-koreai Samsung Electronicsszal szemben a lapos képernyős tévék gyártása terén.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.