Miklós
-7 °C
4 °C

Februártól ismét tőzsdén a K&H Equities?

2004.01.14. 08:43
Amint a PSZÁF lehetővé teszi, a brókerbotrányba keveredett cég újra megkezdi működését.
A PSZÁF január végéig meghosszabbította december 10-i felszólításának határidejét, amelyben a K&H Equitiesnek úgynevezett helyreállítási terv elkészítését írta elő, a társaság és anyabankja együttes kérelmére. Az eredeti határidő a decemberi határozat kézbesítésétől számított harminc nap, azaz körülbelül január közepe volt.

Decemberben 22,7 milliárdos tőkeemelés

Az elkészítendő és a PSZÁF-nak benyújtandó tervnek többek között tartalmaznia kell a brókercég tőkehelyzetének rendezésével kapcsolatos menetrendet, dokumentumokat, így a tulajdonosok feltétel nélküli kötelezettségvállalását is a szükséges tőke befizetésére.

A K&H Bank igazgatósága egyébként még december első felében 22,7 milliárd forintos tőkeemelésről döntött, amelynek egyik indoka a brókercég "esetleges feltőkésítése" volt. A K&H Equities tényleges működésének újraindulásával kapcsolatban a banknál most annyit tudtunk meg: szándékaik szerint azonnal elindulnak, amint ezt a PSZÁF lehetővé teszi.

A decemberi felügyeleti előírások között szerepelt a brókercég követeléseinek, kötelezettségeinek, kintlévőségeinek, befektetéseinek értékelése (minősítése) és ennek alapján céltartalék képzése is. Bár a bank korábban hangsúlyozta, hogy az ügy összetettsége és a büntetőeljárás miatt a jogos követelések megállapítása hosszabb folyamat, és nem lehet megjósolni, mikor ér véget, ennek határideje is eredetileg harminc nap volt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.