Árpád
7 °C
21 °C

Bezár a Keravill

2004.12.10. 08:04
Nem bírta a versenyt a konkurensekkel a magyar műszakicikk-kereskedelemmel foglalkozó Keravill, így megszűnik. A Fotex-csoporthoz tartozó lánc néhány még nyitva tartó üzlete hamarosan bezárja kapuit.
Megszűnik a Keravill - így döntött csütörtökön a Fotex-csoporthoz tartozó társaság közgyűlése. A Népszabadság tudósítása szerint a cégnek a folytatáshoz olyan mértékű tőkebevonásokra lennek szüksége, mely a tulajdonosok szerint nem indokoltak. A végelszámolás már ma elkezdődik.

Nem bírta a konkurenciát

A magyar műszakicikk-kereskedelemmel foglalkozó áruház nem bírta a konkurensek által támasztott éles versenyt. A hálózat több tucat üzletből álló bolthálózatát az elmúlt néhány évben folyamatosan csökkentették, a vidéki hálózatot az elmúlt egy-két évben szinte teljesen leépítették.

A fővárosban is egyre kevesebb Keravill üzlettel találkozhattunk az elmúlt időben, folyamatosan zártak be a budapesti boltok is.

A vállalat felügyelőbizottsága már nyáron megállapította, hogy a társaság komoly problémákkal küzd. A Népszabadság szerint az igazgatóság ekkor radikális tervet készített: kiárusították volna a készleteket, a bolthálózatot néhány tagúvá csökkentették volna és felszámolták volna a központi raktárat is. A szeptemberi közgyűlésen azonban már csak arról döntöttek, hogy terv a gazdasági körülmények és a társaság piaci helyzetének megváltozása miatt már nem aktuális.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!