Judit
-2 °C
8 °C

Jön-e a Hyundai-Kia Magyarországra?

2003.10.09. 08:46
Valószínűleg Csehország és Magyarország közül választja ki a dél-koreai Hyundai-Kia autógyár azt a helyszínt, ahol 2007-től évente akár 300 ezer új személyautót is összeszerelhetnek - értesült a NAPI Gazdaság.
A lehetséges helyszínek között ugyan szerepeltek lengyelországi és szlovákiai települések is, ám úgy tűnik, ezeket hátrább sorolta vagy végleg elvetette a dél-koreai cégvezetés. Ugyanakkor bizonyára nem véletlen, hogy a szlovák gazdasági miniszter Dél-Koreában személyesen szeretné meggyőzni a vállalat vezetőit arról, hogy hazája a legmegfelelőbb helyszín a tervezett beruházásra.

A KHM nem tippel

A kis- és középkategóriás személyautókat összeszerelő üzem tervezett építésével kapcsolatos információnkat sem Thomas Hoffmann, a Kia Motors Hungary Kft. (KMH) ügyvezető igazgatója, sem Király Tibor értékesítési vezető nem kívánta cáfolni, sem megerősíteni azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen a Kia luxusautóját, az Opirust mutatták be. Hoffmann nem kívánt találgatásokba bocsátkozni arról, mekkora esélye lehet a magyarországi helyszínnek, tudomásunk szerint Tatabánya és Miskolc jöhet szóba.

Tárgyalnak a kormánnyal

Várhatóan 2004 tavaszán határoznak a dél-koreai autógyár döntéshozói az új beruházás helyszínéről. Ezt esetleg befolyásolhatja az a tudomásunk szerint a közeljövőben létrejövő találkozó, amelyen a Hyundai-Kia vezetői a magyar kormány irányítóival vélhetően a beruházás feltételeiről is tárgyalnak. A tavaly nyáron a németországi Kia Motors Deutschland GmbH tulajdonába került KMH - a tavalyihoz képest 60 százaléknál több - összesen 2400 új autó értékesítésével számol idén, amelyből 35 százalék körüli lesz személyautó-eladás. Ez csaknem 15 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. A jelenleg 31 Kia-kereskedést ellátó magyarországi márkaimportőr tovább erősítette pozícióit a kishaszonjármű-piacon is, ahol az idei eddigi adatok szerint 12,7 százalékos részesedést mondhat magáénak.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!