Ágnes
-13 °C
0 °C

Nem IFA-t nyer a kólaivó

2002.09.25. 12:10
Egy élénkkék IFA teherkocsi rendszáma szerepel a kólalight marketingakciójában megnyerhető BMW luxuskocsin - szúrta ki egy éles szemű olvasónk, a hálózat új Del Medico Imréje. Az Index reklámkommandója azonnal lecsapott és kiderítette: a rendszámtábla kamu, házi gyártmány.
Röntgentekintetű olvasónk, exlexman bizonyítékokkal bőven ellátott levélben figyelmezette a Reklámkommandót, hogy valami nem stimmel a Coca-Cola Light filmje körül. Az örök kétkedő, miután megnézte a reklámspotot, és a kóláspalackok címkéjén is szemezett a megnyerhető germán luxusautóval, rákattintott az ekormanyzat.hu oldalra, és a rendszám-adatbázisból lekérte a CCL-001-et.

Amit talált, annyira felzaklatta, hogy azt csak saját szavaival tudjuk érzékeltetni: "Lelkesen, de kérdőn keres rá az ominózus rendszám táblára. Ez néhány másodperc múlva viszont teljes döbbenetét okozzák." A CCL-001 ugyanis egy élénkkék IFA W 50 LAK-3SK típusú teheautóé.

Nagy kérdések

Exlexman levonta a következtetést, majd feltette a nagy kérdést: "Groteszk? Aligha! Kis hazánkban a marketingesek hibáznak, IFA tulajdonosa meg a gépkocsijára vásárolt különleges rendszámát szemlélheti meg a reklámokban. Ez lenne a XXI. Század reklám realitása? Reklám vicc? A céget akarta valaki ciki helyzetbe hozni?"

Fake fake hátán

A Reklámkommandó azonnal akcióba lendült, és heves, de rövid nyomozás után egy újlipótvárosi bérház második emeletén megtalálta a film rendezőjét. A neve elhallgatását kérő szakember az IFA-s információ hallatán kacagással kevert ámuldozásba kezdett, majd elmondta: a CCL-001 természetesen a Coca-Cola Lightra utal. Kellett egy rendszám a nyeményautóra, hát hirtelen kitaláltuk ezt, aztán megcsináltattuk makettben - fedte fel a hátteret a fiatal rendező.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.