Natália
-3 °C
7 °C

Hétfőig lehet biztosítót váltani

2003.11.27. 13:51
Már csak hétfőig válthatnak biztosítót azok az autótulajdonosok, akik nem elégedettek kötelező biztosításuk jelenlegi díjával. Bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy az autósok zöme nem mozdul ilyenkor, több tízezer forintot is megtakaríthatnak azok, akik a kedvezőbb ajánlatot választják.
Négy napjuk maradt az autósoknak arra, hogy biztosítót váltsanak. Azok a gépkocsi-tulajdonosok, akik nem elégedettek jelenlegi biztosítójukkal, hétfőig mondhatják fel szerződésüket. Ezzel a lépéssel több tízezer forintot takaríthatnak meg, hiszen a biztosítók díjai között igen nagy különbségek adódhatnak különböző kategóriáknál.

Többen váltanak

Tavaly a hárommillió autótulajdonosnak csak a három-négy százaléka váltott biztosítót. Az előzetes várakozások szerint az idén ennél jóval többen választanak kedvezőbb tarifát. A Magyar Biztosítók Szövetségnél kérdésünkre elmondták, a mozgásról adatok csak az első negyedévi díjak befizetése után lesznek, hiszen addig csak az elhagyási, illetve csatlakozási szándékot jelzik az autótulajdonosok a biztosítók felé.

A biztosítót váltóknak december 31-ig kell megkötni választott biztosítójuknál új szerződésüket. Mint az Index korábban megírta, átlagosan 15-20 ezer forintot takaríthat meg az, aki a számára legkedvezőbb díjszabást választja.

Az Európához és az Unionhoz tartanak

Szakemberek szerint az egyes biztosítók közti árkülönbség azt jeleni, hogy a társaság ki akar vonulni az adott területről. Az Európa Biztosító például radikálisan megemelte a budapesti fiatalok díját, vagyis úgy tűnik, a cég ki akar vonulni a piac e szegmenséből. Bár arról nincsnek hírek, hogy az Allianz Hungária Biztosító is ki akarna vonulni, a cég fiatal budapesti ügyfeleinél húsz-harminc százalékos emelés is előfordul.

A 35 év feletti vidékiek esetében ugyanakkor az Európa Biztosító az egyértelmű nyertes - nyilatkozta az Indexnek Rácz István, a biztosítás.hu-tól. Az új szerződők közül a legtöbben az Union biztosítóhoz és az Európához mentek, tette hozzá.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.