Piroska
-10 °C
1 °C

A Konzumbank már csak Csillagra vár

2003.10.28. 08:43
Az ÁPV Rt. jóváhagyta, és az MFB is támogatta, hogy a Konzumbankot tízmilliárdért az egyetlen jelöltnek, az MKB-nek adják el.
Miután az ÁPV Rt. igazgatósági ülése jóváhagyta, tegnap a tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank igazgatósága is egyhangúan támogatta, hogy a Konzumbank Rt. 90,59 százalékban a bank közvetlen birtokában lévő, illetve a 99,99 százalékban szintén MFB-tulajdonban lévő Tőketárs Kft.-n keresztül közvetetten tulajdonolt részvénycsomagját az egyetlen ajánlattevőnek, a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.-nek értékesítsék.

Az igazgatóság javaslatát postázta az MFB tulajdonosi jogait gyakorló gazdasági és közlekedési miniszternek. Csillag István vélhetően azt követően hozza meg döntését, hogy szerdán előzetesen tájékoztatja a kormányt az ajánlati árról, amely a Napi Gazdaság megerősített értesülése szerint 10,8 milliárd forint volt.

Kismértékben felülmúlja

A fenti ár ugyanakkor nemcsak a 7,931 milliárd forint jegyzett és - 2003. augusztus végén - 8,582 milliárd forint saját tőkével rendelkező pénzintézet részvényeire vonatkozik, hanem abba beleértendő a bank Tüköry utcai székházát tulajdonló Tüköry-Center Ingatlanforgalmazó Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlására ajánlott összeg is, amelyre a bank részvényeivel együtt kellett licitálnia a pályázónak. A Tüköry Kft.-ben az MFB 71,06, a Tőketárs 28,94 százalékos részesedéssel bír. A két vagyontárgy könyv szerinti értéke 10,5 milliárd forint, így az MKB ajánlata kismértékben felülmúlja ezt az összeget.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!