Miklós
-7 °C
2 °C

Kemény fizetéscsökkentés a közszférában

2006.08.24. 09:13
A pótlékok és az alanyi jogon járó különjuttatások megvonása képezné az új, teljesítményalapú bérrendszer alapjait a közszférában. Az állítólag az államreform-bizottság környezetéből több napilaphoz is eljuttatott dokumentum szerint megszűnne a 13. havi juttatás, az utazási kedvezmény, de búcsút intenének a közszolgák a nyelvpótléknak is. Az új bértömeg-gazdálkodási modell - amelynek bevezetésére utal a MEH-ből múlt héten kiszivárogtatott konvergenciterv is - megszüntetné a főtisztviselői kart is.

A közszféra személyi juttatásokra jövőre nem költhet többet, mint az idén - ismerteti a birtokába került dokumentum alapján a Népszabadság. Az állítólag az államreform-bizottság környezetéből kikerült tervezet szerint ráadásul most és 2007-ben elbocsátandó közszolgák - csak a minisztériumokban és háttérintézményeikben mintegy 13 ezer ember - bérét nem lehet visszaforgatni a rendszerbe, írja a lap.

A közszférában idén a lap szerint 2420 milliárd forintot költenek fizetésekre - ez a GDP több mint tíz százaléka -, ami az elbocsátások miatt kevesebb lesz jövőre. Ez azért fontos, mert a deficit folyamatos elfutásának egyik oka, hogy a központi költségvetés működési - részben bér jellegű - kiadásai rendre nagyságrendekkel meghaladják az előirányzottat. 2006-ban százmilliárd forint fölött lehet ez az összeg.

Pótlék helyett jutalom

A legnagyobb érvágás rövid távon a közszférában dolgozók számára az lehet, hogy elvonnák az alanyi jogon járó 13. havi bért, valamint a különböző (nyelvi, utazási és egyéb) pótlékokat - olvasható a lapokban. Lehetséges, hogy a mostani, a versenyszektorban járónál nagyobb mennyiségű szabadságtól is búcsúzniuk kell a közszférában dolgozóknak. Igaz, mivel ezek egyes szakértők szerint szerzett jognak minősülnek, elvonásuk alkotmányossági aggályokat is felvethet.

A dokumentumot ismertető lapok szerint az alanyi jogon járó juttatások összegét a minőségi munka díjazására fordítanák, arról azonban egyik lap sem közölt adatokat, hogy a munkahatékonyságot milyen mutatók alapján vizsgálnák. A Világgazdaság erről annyit ír, hogy az állami szférában néhány éven belül honosítanák meg a teljesítménymérés és -értékelés rendszerét, ami lehetővé tenné, hogy miközben az egyik közszolga a mostani plusz egy havi juttatásának a teljes összegéről kényelen lesz lemondani, más akár a mostani 13. havinál is többet visz majd haza.

Egy átmeneti év

A Népszabadság úgy tudja, hogy a teljesen differenciált, a konvergenciaprogramban is említett bértömeg-gazdálkodási rendszert 2008-tól vezetnék be, de már 2007-től terveznék a mostani alanyi jogú juttatások megszüntetését. Értesülésünk szerint ennek egyebek mellett az is az oka lehet, hogy így egy átmeneti év a kormány rendelkezésére áll az esetleges jogi és alkotmányossági kifogások rendezésére.

A Világgazdaság úgy tudja, ha a kormány megfogadja a dokumentumban olvasható tanácsokat, azzal kell számolnia az érintett mintegy 800 ezres körnek, hogy az illetményalap és a közalkalmazotti bértábla nem változik az új rendszerre való áttéréskor. Azzal is számolniuk kell a közalkalmazottaknak, hogy lassulhat az előmenetel rendszere, emellett az igazgatásban létszámkorlátozás bevezetése is várható.

A tervezet készítői a gazdasági lap szerint szívesen látnák a határozott idejű és atipikus foglalkoztatás terjedését a közszférában, míg a főtisztviselői és a központi tisztikart megszüntetnék. A Népszabadság azt emeli ki, hogy új vívmánya lenne a magyar közszolgálatnak a határozott időre szóló béremelés, amit akkor kaphatna valaki, ha szezonális vagy ad hoc jelleggel végez munkát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!