Ambrus
-7 °C
3 °C

Katasztrofális a szezon a balatoni diszkóknak

2004.08.10. 08:13
A szórakozóhelyek csökkentett árakkal, vagy különleges programokkal próbálják becsalogatni a fiatalokat, neves külföldi lemezlovasok azonban még az idén is képesek megtölteni a táncparkettet.
A Balaton partján a nyár eddig eltelt részében a szórakoztatóipar megkeresett szereplői szerint várakozás alattiak a bevételek. A vonyarcvashegyi Magyar Tenger diszkóban katasztrofális volt az előszezon - ezért a hűvös és csapadékos időjárást okolják -, bár júliusra valamelyest helyrebillent a forgalom.

Panasz

A külföldi vendégek számának érezhető megcsappanásáról panaszkodtak a balatonföldvári Pub-Lik szórakozóhelyen, s ezt a véleményt valamennyi megkérdezett osztotta. Balatonmáriafürdőn a Black Magic vezetői kellemetlenül tapasztalták, hogy a hétvégenként gyakori esőzések következtében kevesen látogatják a strandokat, így éjszakánként a mulatóhelyet is.

A siófoki Palace komplexumban Barna Sándor menedzser beszámolója szerint a pizzéria és a diszkó forgalma között szoros összefüggés van, s idén mindkét helyen jóval kevesebb a vendég, mint az elmúlt években.

Csupán a Colours nevű keszthelyi egységnél számoltak be a tavalyihoz hasonló forgalomról. Noha kevesebb a külföldi betérő, a magyar közönség száma évről évre nő, ami Keszthely kedvező fekvésének köszönhető - mondta Borbély Gyula menedzser. A "diszkóhajók" üzemeltetésével is foglalkozó Balatoni Hajózási Rt. csak az augusztus végi összesítés után tud tájékoztatást adni az idei szezonról.

Csábítanak

A táncolni vágyókat különbözőképpen igyekeznek becsábítani a szórakozóhelyek. Vonyarcvashegyen a korán érkezőknek nem kell belépőjegyet váltaniuk, míg a Pub-Lik pénteki zenés estjei ingyenesek. A Black Magic hétköznaponként díjtalanul látogatható, a hétvégi jegyárak pedig a tavalyiakkal megegyezőek.

A Palace-ban nemcsak a belépők, hanem az ételek árait sem emelték. A keszthelyi Colours rendezvénytől függően szabja meg a jegyárait, de az augusztus végi nyárzáró estjére is csak ezer-kétezer forintba kerül a belépő.

Borbély szerint érdemes neves külföldi lemezlovasokat meghívni a közönség szórakoztatására, ugyanis kereslet mutatkozik irántuk. Ilyenkor a táncparkett zsúfolt, és a fogyasztás is jelentősen megemelkedik.

Ínyencek

A Black Magicnél szintén állítják, hogy kialakulóban van egy "ínyenc" - az extra rendezvényeket látogató - fogyasztói csoport Magyarországon, a reklámköltségek miatt azonban nagyon drága az ilyenek szervezése. Mint mondják, csak akkor éri meg sztárokat felléptetni, ha sikerül legalább három-négyezer embert becsábítani.

A Magyar Tenger diszkó meghívott hazai és külföldi előadók helyett inkább habpartival, naponta változó italakcióval igyekszik színesíteni programját. A Pub-Lik ingyenes rendezvényeivel próbál versenyben maradni, idén a tavalyi italakciók is elmaradnak.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.