Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Gyurcsány tovább magyarázkodna Brüsszelben

2005.11.22. 09:31
"Meg fogom védeni a költségvetést" - jelentette ki napirend előtt a miniszterelnök. Szavai szerint ha kell, Brüsszelben is elmagyarázza, hogy van itt egy ország, amelyik fordítani akar a sorsán, írta a Napi Gazdaság.
"Meg fogom védeni a költségvetést, mert úrrá akarunk lenni az elmúlt húsz év igazságtalanságain, és el akarjuk érni, hogy oda is legyen autópálya, ahová eddig nem volt" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az országgyűlésben napirend előtt.

"A költségvetési vitában, ha kell, vitatkozom a jegybankelnökkel, ha kell, Brüsszelben is elmagyarázom, hogy van itt egy ország, amelyik fordítani akar a sorsán" - mondta Gyurcsány.

A képviselők túlnyomó többségének szavazataival, 339 igennel, 4 nem és 8 tartózkodás mellett az Országgyűlés elfogadta a paksi atomerőmű 2012-ben lejáró üzemidejének meghosszabbításáról szóló határozati javaslatot.

A parlament ezzel tudomásul vette a működés prolongálásáról szóló tájékoztatást. A kormány 170 milliárd forintos beruházással kívánja húsz évvel meghosszabbítani az erőmű működését, ez ellen ugyanakkor magyarországi és osztrák környezetvédelmi szervezetek egyaránt tiltakoztak. A javaslatban szó van arról is, hogy megkezdődhet Bátaapátiban a radioktívhulladék-tároló építésének előkészítése.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!