Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Nem készültek fel a bankok a Fészekrakóra

2005.02.18. 15:08
Hiába lépett február elsején életbe a Fészekrakó program, a bankot egy része csak február közepére, március elejére készül el a hitelkonstrukciókkal, így eddig nem is tudtak befogadni hitelkérelmeket. Az érdeklődés azonban óriási.
Jelentős az érdeklődés a Fészekrakó programmal kapcsolatban, a bankokat szinte megrohanták az érdeklődők. A pénzintézetek egy része azonban nem készült fel a hitelkérelmek fogadására. A rendelet szerint az állami garanciás hiteleknél a teljes hitelre számított költségek alacsonyabbak kell legyenek a kezességvállalás nélkül nyújtott hiteleknél, így a pénzintézeteknek új kondíciókat kell kidolgozni.

A késők

A Budapest Banknál csak február 14-én kezdték el értékesíteni a hiteleket, ezért konkrét tapasztalatokról még nem tudtak beszámolni. A HVB Banknál csak jövő hét elejétől elérhetőek a Fészekrakóval kapcsolatos hitelek.

A CIB Banknál arról tájékoztatták az Indexet, hogy csak március elsejétől kezdik el a hitelkérelmek befogadását. Az Inter-Európa Bank, az MKB és az Első Lakáshitel Bank sem fogad még be hitelkérelmeket a Fészekrakó program keretében. Az IEB csak március elsejétől lép piacra új konstrukcióival, az ELLA Banknál is csak az előkészületeknél tartanak. Az MKB-nál egy-két héten belül elindulnak az új hitelekkel.

Akiknél már van

Elsőként a K&H Bank lépett, ők már öt nappal a rendelet hatályba lépése előtt megkezdték az állami garanciás hiteligénylések befogadását. A banknál már szerződést is kötöttek.

A legnagyobb magyarországi banknál több ezren érdeklődtek, itt egyre nagyobb számban érkeznek hitelkérelmek. Az Erste Bank pedig már az első tapasztalatokról is be tudott számolni. A pénzintézetnél a hitelkérelmek hetven százaléka svájci frank alapú hitelre irányul, az átlagos hitelösszeg pedig hétmillió forint.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.