Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Lotus- és Jaguar-alkatrészek Komlóról

2006.01.05. 09:08
Az idén már a Lotusnak és a Jaguarnak is szállít alkatrészeket az osztrák Polytec Holding AG-hoz tartozó Ratipur Kft. A létszámát bővítő és fejlesztőközpontot építő komlói cég a játékiparba is beszállt.

Idén a Lotusnak és a Jaguarnak is szállít saját fejlesztésű autóalkatrészeket a komlói központú Ratipur Gépjárműalkatrészt és Autófelszerelést Gyártó Kft., erősítette meg a Napi Gazdaság információit Rajnai Attila ügyvezető igazgató. Az 1989 óta működő, kizárólag poliuretán-alapú alkatrészek gyártásával foglalkozó cég a Lotustól évi mintegy 3 ezer külső karosszériaelem, a Jaguartól pedig lökhárítók energiaelnyelő betéteinek gyártására kapott megbízást.

Rajnai szerint a közelmúltban megkötött üzletek nem a nagyságrend miatt jelentősek, bár éves szinten százmilliós tételekről van szó, hanem azért, mert általuk sikerült betörniük a prémium márkák piacára. Ezt elsősorban annak köszönhetik, hogy az elmúlt évek során egy olyan termékfejlesztő csoportot alakítottak ki, amelyben a BMW, a Honda és a Suzuki is megbízik. A magyar céget egyébként még az idén termékfejlesztő központtá bővítik. Rajnai nem cáfolta a Napi Gazdaságnak azt az értesülését sem, hogy várhatóan még 2006-ban a DaimlerChrysler konszernnek is beszállítói lesznek.

Nemrég - ugyancsak saját fejlesztésű termékeik révén - beszálltak a játékiparba is. A közelmúltban még a Lego-csoporthoz tartozó dán Kompantól 100 milliós nagyságrendű, poliuretán-habból készült játszótéri eszközök gyártására szóló megrendelést kaptak. A folyamatosan növekvő kereslet miatt a jelenleg 150 dolgozót foglalkoztató cég újabb 20 dolgozóval bővíti a foglalkoztatottak számát. A Ratipur - amely idén már 1,1 milliárd forintot meghaladó nettó árbevétellel számol - 35 százalék erejéig az osztrák Polytec Holding AG tulajdonában van, amely a világ számos pontján összesen 23, elsősorban autóipari alkatrészeket és részegységeket gyártó céget birtokol.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.