Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Lépések a munka világában

2005.05.11. 08:03
A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium elkészítette a szükséges változtatások vázlatát, ezek közül több hamarosan megvalósulhat, a megváltozott munkaképességűek támogatásáról szóló jogszabály a tervezett 2007 helyett már 2006-ban hatályba léphet.
Elkészült a foglalkoztatási törvény szövege, az alkalmi munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó módosítási javaslat és a prémiumévek programjának jogszabálytervezete - mondta Csizmár Gábor, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) vezetője a megyei munkaügyi központokkal tartott megbeszélésén.

Korlátozott segítség

Az alkalmi munkavállalás feltételeinek jelenlegi változtatása az alkalmanként munkát vállalókat segíti, nem pedig azt, hogy nagy tömegű munkavállaló húzza ki magát a megszokott közterhek fizetése alól - véli Csizmár. Ezek mellett készül az állami támogatásokkal, a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó, valamint a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását szolgáló jogszabályok kidolgozása is, és a tárca a felnőttképzés támogatási rendszerének átalakítására vonatkozó javaslatának kidolgozását is nemsokára elkezdi.

A megváltozott munkaképességűek támogatásáról szóló jogszabály a tervezett 2007 helyett már 2006-ban hatályba léphet - mondta a miniszter. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) néhány héten belül beindítja a pályakezdők elhelyezkedését segítő új elektronikus rendszert, valamint azt az álláskeresési adatbázist, amely sms-ben értesíti a regisztráltakat a munkalehetőségekről. Az ÁFSZ-nek tájékoztatási feladatokat is el kell látnia, így jogi és az EMMÁ-val kapcsolatos felvilágosítást is ad majd.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!