Árpád
-2 °C
9 °C

Szlovákok is jönnének metrót építeni

2004.04.23. 07:52
Egy szlovák, cseh és magyar vállalkozásból álló konzorcium is pályázna a négyes metró építésére.
A Doprastav, Szlovákia egyik legnagyobb útépítő társasága a cseh Metrostavval és egy meg nem nevezett magyar társasággal alkotott konzorcium keretében szeretne részt venni a budapesti metró építésében - mondta Ivan Sesták, a Doprastav elnöke. Sesták további részleteket nem volt hajlandó elárulni, mivel még nem fejeződtek be a beruházással kapcsolatos tárgyalások.

A cseh és a szlovák piacon tevékenykedő Doprastav lengyelországi lehetőségeket is keres. A 3100 főt foglalkoztató társaság tavalyi forgalma 8,9 milliárd szlovák korona volt, adózás előtti nyeresége 278 millió koronára rúgott, a jelenlegi nagyberuházásai között említésre méltó a pozsonyi ötödik Duna-híd, valamint az osztrák államhatárig vezető autópálya építése, továbbá érdekelt a Ladcétől Zsolnáig vezető, a Hyundai/Kia autógyár miatt sürgőssé vált 42 kilométeres autósztráda-szakasz befejezésében is.

A cseh Metrostav Szlovákiában már több közös projektet valósított meg a Doprastavval együtt, és a magyarországi lehetőség mellett Horvátország és Szerbia iránt szintén érdeklődik. A Metrostav 2004-ben 14 milliárd cseh korona körüli forgalommal számol, tavalyi bruttó nyeresége 493 millió korona volt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.