Auguszta
5 °C
22 °C

December 12-ig fizetik vissza a Mol-papírokba fektetett pénzt

2003.12.10. 09:31
Jelentős túlkereslet volt mind a lakossági, mind az intézményi befektetők körében. A papírokat újra piacra dobják, amint az árszint a reális értékhez közelít.
A lakossági igénylők a Mol-jegyzésre befizetett pénzüket december 12-ig kapják vissza - közölte kedden este az MTI-vel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.

A vagyonkezelő azt is leszögezte: "a tranzakció során jelentős túlkereslet volt mind a lakossági, mind az intézményi befektetők körében, és rendkívül pozitív visszajelzések érkeztek a MOL Rt. eddigi eredményeire és perspektíváira vonatkozóan". Mindebből feltételezhető, hogy a reális árfolyam magasabb a pillanatnyi piaci helyzetben kialakult jellemző árszínvonalnál.

A vagyonkezelő közölte, hogy a Mollal együtt bíznak abban, hogy az árszint a kedvezőtlen körülmények változását követően valós értékre áll be. A döntés során az ÁPV Rt. az állami vagyon védelmét, míg a Mol Rt. részvényesei érdekeit tartotta elsősorban szem előtt.

A vagyonkezelő elhalasztotta a Mol részvények értékesítését, összhangban a Mol Rt-vel egy későbbi, meg nem határozott időpontra. Az ÁPV Rt. szerint a pillanatnyi piaci körülmények között érvényesülő tőzsdei árfolyam nem tükrözi a vállalat valós értékét, így az eladók árral kapcsolatos elképzelései nem valósultak meg teljes mértékben.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.