Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Kétszer annyi a munkanélküli a fiatalok között

2003.08.27. 10:34
A foglalkoztatottak száma közel négymillió fő volt, a unkanélküliségi ráta 5,7 százalék - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. A munkavállalási korú népesség 64,8 százaléka volt jelen a munkaerőpiacon 2003. május-júliusban.
A foglalkoztatottak száma az utóbbi három hónap átlagában 3 millió 928 ezer fő volt, ez 1,5 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakit - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. A munkanélküliek száma 2003. május-júliusban 239 ezer volt, valamivel alacsonyabb, mint 2002 hasonló időszakában. A csökkenés a mintavételi hibahatáron belül maradt.

A fiatalok 13 százaléka munkanélküli

A munkanélküliség mértékét kifejező munkanélküliségi ráta 5,7 százalék. Az EU-országokban az időszak középső hónapját jelentő júniusban a munkanélküliségi ráta átlagosan 7,8 százalék volt. A munkanélküliek 42,0 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást, a tartósan munkanélküliek aránya 4,1 százalékponttal volt alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest.

A munkanélküliség átlagos időtartama 16 hónapnak felel meg, közel azonos az előző év ugyanezen időszakival. A 15-24 éves fiatalok aránya az összes munkanélkülin belül 21,9 százalék, az e korcsoportba tartozók munkanélküliségi rátája 12,9 százalék, megegyezik az egy évvel korábban mérttel. Az EU-országokban erre a korcsoportra vonatkozó munkanélküliségi ráta az időszak középső hónapját jelentő júniusban 15,2 százalék volt.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!