Dömötör
12 °C
14 °C

Kevesebb a munkanélküli

2001.10.26. 10:16
A harmadik negyedévben tovább csökkent a munkanélküliségi ráta, az állástalanok a korábbinál hamarabb találtak maguknak munkát.
A munkanélküliségi ráta a július-szeptemberi időszakban 5,6 százalék volt, 0,7 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Harmincezerrel kevesebben munka nélkül

A munkanélküliek száma az idén a harmadik negyedévben 229,7 ezer volt, szemben a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 260,2 ezerrel. A foglalkoztatottak száma 2001 július-szeptemberben 3 millió 888 ezer fő volt. A KSH jelentése szerint a munkavállalási korú népesség 64,8 százaléka volt jelen a munkaerőpiacon.

Átlagosan 16 hónapig keresnek állást

Június-augusztusban az egy évvel korábbihoz képest 0,8 százalékponttal 5,6 százalékra mérséklődött a KSH által a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) ajánlása alapján számított munkanélküliségi ráta.

Az idén július és szeptember között a munkanélküliek 45,3 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 16 hónap volt, valamivel rövidebb, mint egy évvel korábban.

A negyedük fiatal

A 15-24 éves fiatalok aránya a munkanélkülieken belül 24,3 százalék volt, e korcsoportban a munkanélküliségi ráta 10,9 százalék volt, 1,8 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

Az EU-országokban az idén augusztusban a munkanélküliségi ráta átlagosan 7,5 százalék volt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!